> Uncategorized > Is het echt zo erg om ADD of ADHD te hebben?

Is het echt zo erg om ADD of ADHD te hebben?

Posted on 10/05/2014 | Reacties uitgeschakeld voor Is het echt zo erg om ADD of ADHD te hebben?

U kent vast wel iemand in uw omgeving met een kind dat ADHD heeft. Een “drukte” ziekte, die veel bij kinderen voorkomt. Niet enkel kinderen hebben hier last van. Ook volwassenen hebben hiermee te maken. Denk bijvoorbeeld aan Jochem Meyer, een caberatier die zijn ADHD gebruikt in zijn werk. Iedereen is dol op hem. Veel mensen zien ADHD of ADD als een ziekte. En alhoewel de medische wereld graag overal een pilletje voor ontwikkeld, hoeft het niet altijd negatief te zijn. Er zitten zoveel positieve kanten aan ADD. Lees er hieronder meer over.

ADD’er passen niet in reguliere systeem

LTO3 pillenMensen met ADD zijn over het algemeen veel creatiever dan anderen. Als ze iets heel erg leuk vinden om te doen, dan gaan ze hier totaal in op en blinken daar ook in uit. De dingen waar deze personen vaak goed in zijn, passen helaas niet in ons onderwijssysteem. Uiteraard wordt creativiteit aangemoedigd, maar slechts tot op zekere hoogte. Als je niet goed bent in de “normale” dingen, dan ben je al snel een probleemgeval. We stoppen mensen nou eenmaal graag in hokjes. Dit is heel erg jammer, want we belemmeren deze kinderen eigenlijk in hun ontwikkeling.

Succesvolle mensen met ADD / ADHD

Veel bekendheden hebben ook de diagnose gekregen. Denk bijvoorbeeld aan mensen als Justin Timberlake, Jamie Oliver en Will Smith. Allemaal succesvolle mensen die creatief zijn. Er wordt door sommige ook wel gezegd dat ADD eigenlijk een gift is dat nog is ingepakt. Wanneer je die op de juiste manier gebruikt, kun je er iets heel erg positiefs van maken! Er is natuurlijk altijd de mogelijkheid om voor medicatie te kiezen. Er zijn ook alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan LTO3 een middel dat een natuurlijk alternatief is. Als je net de diagnose hebt gekregen, is het belangrijk om je te focussen op het positieve.

Comments are closed .