> Uncategorized > De beste woonverzekering vinden

De beste woonverzekering vinden

Posted on 21/12/2019 | Reacties uitgeschakeld voor De beste woonverzekering vinden

De beste woonverzekering is niet moeilijk te vinden, hoewel het wel een paar minuten van je tijd kost. Je moet tenslotte niet één maar 3 verzekeringen vergelijken. Gelukkig kan dat tegenwoordig online heel gemakkelijk en wordt het meeste werk al voor je gedaan. Waar moet je op letten voor wat is de beste woonverzekering? 

Verschillende verzekeringen combineren 

Zoals hiervoor al aangegeven is een woonverzekering een combinatie van 3 verzekeringen: een inboedelverzekering, een opstalverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Als je via een vergelijkingssite je verzekeringen onder de loep neemt en de aanbiedingen van andere verzekeraars bekijkt, let dan goed op het eigen risico. Als je een schade claimt bij een verzekeraar heb je in veel gevallen een eigen risico. De hoogte hiervan verschilt per verzekeraar en verzekering. Je kunt dus een hele goedkope verzekering afsluiten, maar je zit niet op een hoog eigen risico te wachten bij schade. Belangrijk dus om in de gaten te houden.  

Schade 

Daarnaast is het goed om na te gaan wat er precies verzekerd is. Schade als gevolg van brand, wateroverlast of storm is over het algemeen over goed verzekerd. Maar bij de ene verzekeraar is het vallen van een tablet in je woning bijvoorbeeld wel verzekerd en bij de ander niet. En als je een dure hobby hebt of kunst aan de muur hebt hangen, moet je ook goed kijken of dit onder de dekking valt of dat je je hiervoor aanvullend moet verzekeren.  

De beste woonverzekering vind je dus door goed alle premies, maar vooral alle voorwaarden door te nemen. Passen de voorwaarden goed bij jouw wensen en woonsituatie en is ook de premie gunstig? Dan heb de beste woonverzekering voor jouw situatie gevonden.  

» Tags: ,

Comments are closed .