> Uncategorized > Neem goede hulp bij een letselschade geval

Neem goede hulp bij een letselschade geval

Posted on 04/05/2014 | Reacties uitgeschakeld voor Neem goede hulp bij een letselschade geval

letselschadeIn bepaalde beroepen is de kans op letselschade natuurlijk een stuk groter. Denk bijvoorbeeld aan de bouw. Als u veel werk verricht op een bouwplaats, loopt u meer risico op blijvende letselschade dan wanneer u heel de dag op kantoor zit. Natuurlijk is er altijd een kans, onafhankelijk van waar u nu precies uw beroep uitoefent.

Andere gevallen

Ook op kantoor is er een kans op letselschade. Maar niet alleen op de werkvloer is de kans aanwezig, ook als u bijvoorbeeld wordt gebeten door een hond kan dit als letselschade worden gezien. Tot voor kort was het voor veel mensen best een grote stap om hun gelijk te halen. Vaak is hier namelijk een rechtszaak voor nodig, en een advocaat die zich hierin specialiseert. Uw advocaat moet gewoon betaald worden, ongeacht of u gaat winnen. Sinds begin dit jaar is hier verandering in gekomen..

Uitzondering voor letselschade advocaten

De overheid heeft voor deze specifieke advocaten een uitzondering gemaakt om op no cure no pay basis te mogen werken. In andere landen, bijvoorbeeld de Verenigde Staten, werken meerdere soorten advocaten op deze manier. In Nederland is dat niet gebruikelijk. Enkel met advocaat letselschade no cure no pay mogelijk dus. Dit sinds de start van 2014. De reden hierachter is vrij duidelijk.

De stap is minder groot

Als u letselschade heeft opgelopen, wilt u daar natuurlijk voor worden gecompenseerd. U wilt uw gelijk halen, wat logisch is. De stap om nu ook daadwerkelijk uw gelijk te halen, wordt door deze no cure no pay manier van werken veel kleiner gemaakt. U kunt gewoon een advocaat inschakelen, en deze wordt door de tegenpartij betaald op het moment dat de zaak gewonnen wordt. Voor u dus geen (of een heel klein) risico!

Comments are closed .