> Uncategorized > Rijbewijs verlopen, wat nu? 

Rijbewijs verlopen, wat nu? 

Posted on 24/04/2020 | Reacties uitgeschakeld voor Rijbewijs verlopen, wat nu? 

Als je jouw rijbewijs hebt gehaald toen je 18 jaar oud was, dan komt er een moment waarop het rijbewijs zal gaan verlopen. De geldigheid van een rijbewijs is namelijk 10 jaar. Het is belangrijk om deze datum goed in de gaten te houden, want je moet het rijbewijs op een gegeven moment gaan verlengen bij jouw gemeente.  

In de meeste gevallen is dit slechts een administratieve procedure. Je vult een formulier in, betaald de kosten voor het nieuwe rijbewijs en je kunt de weg weer op. Er zijn ook gevallen waarbij je een gezondheidsverklaring aan het CBR moet toesturen. Dit is echter alleen het geval in bepaalde gevallen. Je kunt trouwens ook 75 jaar rijbewijs verlengen als je ouder bent. 

Wat je als je jouw rijbewijs nog moet gaan halen? 

Leuk natuurlijk je rijbewijs verlengen na 10 jaar, maar sommige mensen hebben nog niet eens een rijbewijs, ze moeten nog beginnen met je volgens van de rijlessen bij een goede rijschool. Als jij in dat schuitje zit, is het natuurlijk wel belangrijk om een goede rijschool te vinden. Er zijn veel verschillende rijscholen die je waarschijnlijk kunnen helpen, maar waar moet je op letten tijdens het maken van een vergelijking? 

Kies voor een goede klik 

Natuurlijk is het slagingspercentage van de rijschool belangrijk en de prijzen die gerekend worden spelen natuurlijk ook een belangrijke rolzeker als je krap bij kas zit!. Maar misschien nog wel belangrijker is de persoonlijke klik die je hebt met de instructeur. Veel rijscholen zijn relatief klein, de eigenaar is direct de gene die de rijlessen uitvoert. Dit maakt het allemaal een stuk persoonlijker. 

Iedere keer heb je dezelfde instructeur die jou helpt en op deze manier bouw je toch een soort van een band op. Tijdens een proefles kun je goed bepalen of de instructeur goed bij jou past. Als de prijzen en het slagingspercentage van de rijschool dan ook nog in orde zijn, weet je dat je goed zit! 

Comments are closed .